Thursday, June 4, 2009

Typisk Norsk Å Være Naiv.

Regjeringen vil stanse kranenen klokken 02:00 over hele landet. [Dagbladet]. (VG)

I Trondheim har de hatt denne praksisen over en lengre periode og de sier at det ikke er noe problem. Mine øyner og ører sier noe annet. Ikke på lenge har jeg sett folk så dritings før de går ut på byen. Antall uttrykkninger er blitt mere og det virker mere som et skalkeskjul for å spare på politimenn enn et fornuftig valg. Bråket by gatene har blitt større og det er flere slåsskamper rundt omkring i stedet for noe som helst kontroll.

Har virkelig politikerene ikke skjønt det?
Ser man på utlandet så har de en annen drikkekultur. Hvorfor?
Fordi de lærer om smak og ikke om effekten. Folk i utlandet er mere opptatt av hva det smaker istedet for å bøtte ned så mye som mulig i et tidsrom mellom 18:00 - 02:00 eller 03:00.

Politiet skryter i Trondheim om at å stenge kranene klokken 02:00 er bare helt supert.
Sorry kjære politi, men dette stemmer nok ikke. Aldri har jeg sett så mye faenskap i bydelene som nå. Flere voldsepisoder har skjedd utenfor blokken min. Det har normalt skjedd et par ganger i året, nå ca hver helg. Temperaturen på folket før de går ut har blitt svimlende. Folket er mye mer dritings før de drar ut.
Nachspillene er lengre og kebabkøene ligner matrasjons kø i Beirut.

Vi skal feie gatene for bråket, virker det som noen har tenkt.
Men det er faktisk bedre å få samlet en bedre ordning.
Spre skjenketidene og styrk den sannhet om at folk flest vil bare ha det hyggelig.
Det virker som hele Norges befolkning skal straffes fordi noen drar på byen og lager ugagn.
De som lager mest ugagn og ufred har ikke vært på byen en gang, likevell skal de som er ute å danser, koser seg, prater med venner og har det trivelig bli straffet.

Stoler ikke politikerene på oss i hele tatt?

Mennesker i Norge vil ikke ha bråk i gatene.
Folk flest stopper opp og prøver å roe ned bråk hvis de ser noe.
Det er faktisk et vanlig fenomen dog mindre i Oslo, men jeg har sett tilfeller der også.

Så la meg få høre et godt arrgument på hvorfor vi nok en gang skal bli meid ned med idiotiske regler som ikke funker. Vis meg statistikken og prøv å finn en løsning ikke en begrensning.

2 comments:

  1. Politiet i Trondheim melder at volden har gått ned vesentlig og merkbart etter innskrenkingen. Den funker. Dine observasjoner dermed ikke representative for resten av byen.

    Du referer til utlandet. Det er noe vi kaller "svogerforskning". Faktum er at Spania og andre sør-europeiske land har mye større alkoholproblemer enn oss, men av en annen form. Med et så avsindig høyt forbruk per person, er det bare i EU-området 200 000 personer som hvert år dør direkte på grunn av alkohol. Er det slik vi vil ha det her i landet, eller er det riktig å faktisk ta grep mot det?

    ReplyDelete
  2. Dessverre Martin Strand så vil jeg ikke si det. Da er i såfall politiet naiv og tar kun statistikken fra skjenkeringen i sentrum.
    Det er mye mere problemer ut i bydelen i dag og mere uoversiktlig enn det har vært på lenge.
    Jeg tror dessverre politiet lyver her, for utestedene har mere problemer nå enn de har hatt på lenge. Folk er fullere før de kommer på byen og menneskene er mere frempå enn de har vært på lenge. Så her tror jeg Trondheimspolitiet lyver for egen vinning. Det var tross alt deres fanesak.
    Hvem innrømmer at de har tapt i dag?

    Det å ta grep om alkohol problematikken er smart. Fyllekuler er ikke det folket bør ha i blodet, men det å nyte alkoholen. Det finnes dessverre dårlig kultur for det og skremsel propagandaen fungerer veldig dårlig. De som skriver, reklamerer og bærer disse fanene er like ille selv. Så den tror jeg dessverre ikke på. Hva med å reklamere for at alkohol er helt greit, så fremt det er kos og hygge?

    Fleste parten i dette landet drikker, hva med demokratiet? Hvor skal grensen på frihet gå?

    Takk for kommentaren. Godt poeng, selv om jeg er uenig.

    ReplyDelete