Thursday, March 19, 2009

Musikkbransjen Er Skjeggete


Sv's Bård Vegar Solhjell er på riktig spor angående fildeling debatten [Les Mere].


"Hadde musikk industrien fulgt opp napster hadde
debatten være annerledes i dag"




Det er mye som skjer i dag. Internett har knyttet verden sammens.
Alt fra en mann fra kenya som blogger om musikken som spilles på gatehjørnene til noen som poster en hel haug med linker til kommersielle album som de mener vi skal ha tilgang til.
Musikk bransjen er fremdeles en av de største industriene i verden og det omsettes noe vanvittig mengder musikk i løpet av en dag. Itunes har blitt større og spotify begynner å henge med i gamet. Men musikk bransjen vil ha Cd'er og Neil Young mener LP/Vinyl kommer tilbake.

En ting er sikkert. Formatet mp3 er kommet for å bli, så hvordan skal vi forhindre folk å laste ned musikk. SV mener at en lisens er løsningen, jeg mer fremdeles at lisens er beste løsningen, men at Itunes skulle ha blitt et åpent program. Hvor vi betaler en fast sum og kan laste ned akkurat det vi vil, når vi vil og hvor vi vil.

"Music Makes The People Come Together".
Generelt har har gjennomsnittet mye mere greie på musikk i dag enn da radiokanaler regjerte på sitt villeste. Vi har hatt muligheten til å kopiere musikk lenger, helt siden kassetten kom til verden. Det var nok et forferdelig pes, men det ble aldri bedre.
Radiokanalene kuttet låtene og la inn sine stemmer i opptaket slik at musikken ikke ble komplett. Men mennesker kopierte musikk likevell.

Folket har talt for lenge siden. Vi vil ha musikk når det passer oss.

Det finnes så mye positivt å si om fildeling men den er ikke problemfri.
F.eks har illegal porno blitt mere tilgjengelig, men jeg vil si at det ligger på politikken sin side å finne løsninger som fikser dette. Teknologien er her, bruk den.

Musikere kan tjene penger på koding av hvert enkelt låt som legges ut via en mp3 "tagger".
Man rapporterer denne koden og det blir registrert hvor mange som har lastet ned denne låta.
Tono og gramo som er musikerenes felles organisasjon fungerer ikke optimalt i dag, så hvorfor skal det taes med i betraktning når forbrukerene vil ha dette gratis?

La nå folket få musikk så kan vi heller fokusere på det som er viktig igjen.

No comments:

Post a Comment