Wednesday, April 8, 2009

Gutteklubben Etterforskes

Røkke vil ikke uttale seg eller forsvare sine beskyldninger om sitt aksjestunt.
Det spekuleres i om dette er en korrupsjons skandale i forholdet mellom bank, privat personer, bedrift og det offentlige. Norge eier store aksjer i Aker Solutions og gikk med på avtalen. (Les Mere)

Spesialråd i Justisdepartementet Eva Joly vil at Politiet skal inn å sikre sakens bevis.

Blir saken fulgt opp og saken vises i det lyset media setter det opp til å være ser vi på en skandale i regjeringen. Dette kan skape mislighold og dårlige stemning før dette valget.
Valgflesk i tonnevis kan kanskje ikke veie opp dette hvis det avsløres lusking i bakteppet.

Jeg våger meg til å tro at dette er noe større enn bare disse aksjene, jeg tror ikke dette samarbeidet var ment for å styrke Aker Kværner og hindre salg til utlendinger.
Det var et Norsk-Svenskt sammarbeid og det var aksjer her som skulle sikkre økonomien ytligere. Så kommer Røkke inn og gjør et stunt hvor han personlig sitter bedre i det og staten blir den store taperen? Lovlig? Kanskje.

Men skal man spekulere videre så ser jeg nyttigheten å etterforske slike stunts.
Det at staten skal gi enkeltpersoner milliard støtte og utvikle Norge i et finansakrobatisk gutteklubb virksomhet lukter losje. Det lukter korrupsjon, tunge dokumenter og altfor partiske avtaler.

Røkke har som sagt tidligere stått bak Gunatamo bay med sin vedlikeholds strategi.
Hvorfor? Kanskje for å støtte Norges interesser i Afghanistans Olje?
For å styrke militær samarbeidet ved å legge inn penger i støtte istedetfor å sende styrker? For å fremkalle et rent spill i media men en baktanke i det internasjonale markedet?

Norge har mye olje og det snakkes om det forbaskede oljefondet hele tiden.
Penger er heldigvis bare penger. Mine penger forsvinner i det ene øyeblikket og kommer tilbake neste måned, helt enkelt og greit.
Penger kommer og går.
Finansmarkedet er bare tall, nummer og verdier. Intet annet.

Jeg håper for all del at denne saken havner unner lupen og at gutteklubben ikke prøver å viske ut disse bevisene. Er det ingenting å skjule så er det dess bedre.
Kanskje er det bare et mediastunt for å dekke hva som egentlig skjer i skyggene.
Hvem vet? Lenge leve rikssynsing.

No comments:

Post a Comment