Wednesday, April 8, 2009

Politi Vold?















Avis selger Ian (47 år) var på vei til jobben sin, som avis selger.
På vei til jobben havner Ian i klammeri med politiet, Ian har hendene i lommene, men blir dyttet i bakken av en politimann. (Les mere)

Senere dør Ian av hjerteinfarkt. Hvorfor skulle politiet kaste Ian i bakken?
Videoen viser at det ikke er noen grunn til å kaste ham i bakken, det ser ikke ut som det er noe provokasjon i opptaket?

Men på den andre siden vet man ikke, det blir en tøff tid som vil gå politiet i møte.

Hvorfor har opptøyene i London vært så voldsomme? Hvorfor har de vært på demonstrantene før de rakk å komme seg ute i feltet for å demonstrere?

At penger er makt er det dessverre ingen tvil om. Banker er ofte i forbindelser med øverighetene fordi det er aksjer, penger og investeringer i rullering.
Når mannen i gata vil vise sin demokratiske rett, blir man pisket bort før det har skjedd noe som helst. Er det da så rart at utfallet blir så voldsomt?
I et ekstremt tilfelle kan man tenke at politiet gjør dette for å fjerne oppmerksomheten på hva som egentlig burde få oppmerksomhet.

Verden er en pussig plass folkens. Spekulasjonene kan stå i rekke og rad og teoriene kan flomme på. Men å slå noen i bakken er uansett feil, om det er politi eller om det er en vekter så synes jeg det skal ligge god grunnlag for dette. En mann som går med hendene i lommen med en haug politi folk bak seg er i prinsippet ingen grunn til å slå noen som helst. Så hvorfor gjør denne mannen dette?
Hvem er så ukonsentrert at de kaster Ian i bakken fordi han befinner seg på feil plass til feil tid?

Jeg blir forbannet og provosert når jeg ser noe som dette. Politiet skal være upartiske og være trent til å kunne skille mellom ugjerningene. Dette er langt over streken og jeg håper for all del at denne saken blir etterforsket.
Alle kan ha en dårlig dag, det finnes rom for det. Men er man i offentlig tjeneste så er dette dessverre noe som er mere betent.

Jeg håper på rettferdighet.

2 comments:

  1. Det er en del ting som ikke kommer frem her...

    For det første: Politiet er presset, de er på jobb og alle rundt de er "fiender". Alle som er på denne demonstrajonen er potensielle voldsbrukere. I en slik situasjon har ingen råd til å slappe av og "være kompis"!

    For det andre: Han provoserer helt klart, ved å bare labbe avgårde og dermed hindre politiet i å rykke frem. Det er helt på sin plass å dytte til han. At han har så dårlig balanse at han detter er vel ikke politiets skyld?

    For det tredje: Hva i all verdens rike har han der å gjøre??? Hva har alle disse "uskyldige" tilskuerene i en sånn demonstrajon å gjøre? Kom dere vekk, eller ta konsekvensen av å være der!!

    Han kunne like godt hatt en skytevåpen eller en kniv i lommene eller skjult et sted. Han hadde bare trengt å snu seg, så hadde nærmeste politimann fått kjenne det.

    En slik situsajon er som en krigssone! Det må snart de dustene som står rundt der skjønne!

    ReplyDelete
  2. ja rally og musikk gå til jobbmed hendenne i lomme er mer en god nok grund til og smelle til og kaste en person i bakken. tsktsk gå til jobbmed henda i lomma.

    ReplyDelete