Tuesday, April 14, 2009

Det Politiske Bakspeil.

I avisen i dag sier Røkke at han ikke ser å ha gjort noen feil, han skjønner rett og slett ikke hva han har gjort som er galt. Stoltenberg støtter Brustad fordi hun anslagsvis har taklet saken veldig bra.
Røkke tilbyr staten en lånepakke som staten kan høste goder av og forhåpentligvis slippe en rettsak. [Les Mere]

Jeg kan ikke beskrive min frykt for at Aker slipper unna med noe slikt. De har bedrevet et politisk spill og samtidlig høstet goder for egen vinning. Noen vil si at dette er kjempebra og god finanspolitikk, men det er et ganske kynisk spill. I finansverden finnes det et uttrykk som beskriver enkelt og greit hvordan mennesker ble rik før i tiden, det lyder slik:
Er det krig, kjøp eiendom.

Nå skal jeg ikke gå inn på poster og politisk dobbelvinning med krigen, men det går enkelt og greit ut på at finansverden og stor bedrifter vinner gode penger på krig. En kan krige mot et land og tjene på våpen, medisiner og ta mere olje. Dermed vinner allianser og nasjonale samarbeid på et politisk bakspeil hvor de viser sympati og grafser penger med andre hånden.
Nok om det.

For å forstå hvordan dette politiske bakspeilet fungerer må man sette seg inn i en helt annen situasjon. Mens vi vanlige mennesker snakker om Nav, rød grønn regjering og tung grodde regel bøker så spiller "de store guttene" et spill i bekgrunnen.

Når man oppdager slike bakspill så er det som regel for sent. Jeg ser ingen grunn til at regjeringen skal gi Røkke en puff i oppoverbakke når det er så grove brudd.
Røkke har flere skittne triks utført i boken, hvorfor skal ikke dette bli slått hardt ned på?

Slipper Røkke unna denne konflikten så er det nok et bevis på at regjeringen i Norge driver et skitten bakspill. Det er klart at det er noe som finnes bak alle nasjoner og Norge driver et ganske så pent spill i motsetning til andre. Men man burde vell være kompetent nok å skjule dette godt nok, der har Røkke feilet. Hans stunt med å dumpe aksjene var av egen vinning og sannsynlig et stunt for å desperat redde sitt eget skinn. HVEM SKAL DA STÅ TIL ANSVAR?

Hvorfor fokuserer ikke media mere på dette? Kanskje er media med på dette? Kannskje ikke?
Kanskje er det nok et stunt fra kreftene som sitter med makta, det være seg media, finansnæring og konsern politisk bakspill.

Det er nok klart at Røkke har ikke gjort noe annet enn å følge regelboka hos finansnæringen, men at staten i Norge i hele tatt kan bedrive denne slags næring er ganske skittent i hele tatt.
Staten i Norge har livnært seg på internasjonal konsern politikk. Tenk på Aker Kværners "vedlikeholds" strategi bak Guantamo Bay. Tenk på hva Norge gir bort til andre land, tror du det er tilfeldig? Det er nok vinninger som står i mye høyere summer og som jeg håper media kan foksuere mere på.

No comments:

Post a Comment