Saturday, March 21, 2009

Vold Fra Tjenestemenn.



I VG skrives det om at en gjest har blitt banket av noen dørvakter, gjesten sier at det var uprovosert vold hvor gjesten hadde blitt nektet adgang av dørvakten.
Andre bloggere sier tøv, sort blogg ser nærmere på saken. [Les Historien her]





Historien ligner en annen sak som har utsprunget på Downtown, Trondheim. Hvor en kammerat av meg fikk juling fordi dørvakta mente han hadde provosert ham. Det eneste han gjorde var å stille seg i baren og bestille en øl. Det er vel ganske normalt. Så kom dørvakta og kastet ham ut i bakgården hvor han hadde fått juling. HELT UAKSEPTABELT.

At slike angrep er rasistisk motivert er ikke ulikt fakta. I miljøet hos dørvaktene snakkes det veldig mye stygt om innvandrere. Dere som ikke er enige i dette burde enten ikke være så dritings selv når dere er ute, eller få rumpa ut av sofaen. Dette er en realitet som har vart lenge.

Dørvakter som gjør slike ugjerninger blir ofte frikjent, fordi de er i tjeneste.
Rett eller galt så burde slike saker bli tatt mere ille opp. Tross alt så er dette snakk om vold i fra mennesker i tjeneste. De har ingen grunn til å hverken, slå, provosere, sparke, spytte eller komme med ubehaglige bemerkninger. Skjer dette vil jeg oppfordre alle til å enten si i fra eller gå fra stedet. Bryr de seg virkelig så lite om deine penger så er det bare å dra til et sted hvor du er mere velkommen.

Jeg vil ikke si at det å si at dette er rasistisk motivert er noe som er helt forferdelig skivebom.
Har andre samme type sko, og du slipper ikke inn for du har tilfeldigvis en annen hudfarge så er det ganske klart rasisme. Onkel Donald i Oslo burde i rettferdighetens navn enten miste skjenkebevilgning, få irettelse ved bøter eller la disse dørvakten gå ut med en anmeldelse.

Jeg vil ikke leve i et land hvor tjenestemenn slår andre uavhengig av hudfarge, religion eller image for den saks skyld.

Rasist elle ikke, vi er alle mennesker.

2 comments:

  1. Jeg er helt enig i at dette er et problem som burde bli tatt mer seriøst. Jeg har selv vært vitne til flere slike hendelser og hver gang har dørvaktene sluppet billig unna. Det er absolutt ikke slik det burde fungere.

    Etter slike hendelser har jeg sluttet å gå på disse klubbene, men jeg begynner å forstå at det kan bli vanskelig. Det virker som om dette problemet dreier seg om de fleste dørvakter.

    ReplyDelete
  2. Abolutt. Slike ting gjør det vanskelig for alle kunder å bli gjester. En ukultur det burde bli slått mye hardere ned på.

    ReplyDelete