Friday, March 27, 2009

Ferievett

40 Taxisjåfører protesterer mot voldelige turister [Les mere]


Ferieparadiset venter. Mange tusen nordmenn venter på å reise til sydligere strøk for å få avdekket sine behov om sol, billig alkohol og billig tobakk. Noen reiser bare for kosen sin skyld og det er vel ganske harmløst. Men prøv å bruk normal folkeskikk og vettet når dere er ute å reiser.

F.eks. gardemoen, Flesland eller Værnes flyplass har alltids noen som er "vant med å reise".
De skal ikke stå i kø, puffer og peser når de skal gjennom metalldetektoren (selv om det er for deres sikkerhet), skal ikke stå i kø når det kommer til boarding og har en rastløst holdning (som gjennspeiler deres usikkerhet).

Det er gøy å reise til andre land, men kunsten er å holde vettet. Det er egentlig ikke så mye om å gjøre.

Så kommer folk frem. De klager på hotellet fordi det så annerledes ut på bildene. Kanskje, kanskje ikke. Men standarden for ting i andre land er veldig forskjellig fra Norge. Det er ikke alltid man får det man er ute etter.

Man kommer inn i butikkene er høylydt, roper og skriker og er generelt engasjert. Vell og bra det.
Men lokalbefolkningen kan se det som truende. Hvor mange ganger har du ikke sittet på bussen og folk har brølet og hoiet. Noe komfortabelt er det ikke. Det er mangel på folkeskikk.

At man vil ta seg en fest er bare sunt og godt egentlig. Men vet du at du blir transformert til en levende sexbombe som har sånn draget, at du vet ikke hvor du skal plassere alle?
Da burde du kanskje ikke drikke så mye. Blir du voldelig så burde du få terapi og ta ansvar for dine aktiviteter. INGEN slipper unna for de var full.
Det er fremdeles du som gjør det, du må jo vite dine begrensninger.

Å banke, slå eller ordne til bråk i utlandet er ikke spesielt lurt. Nordmenn er populære fordi vi er ikke så verdensvante, vi er ikke så forferdelig internasjonale. Vi ser på TV, leser bøker og synser om hva folk mener om oss. Men virkeligheten er annerledes. Vi har generelt mye penger å rutte med, derfor legger vi igjen penger. Klart vi er populære, det er kalkulert.

Oppfører du deg som et realt mennesker, er verden annerledes. Da vil du få mere innsikt i deres kultur og faktisk få med deg noe som kanskje ikke andre får.
Folkeskikk skal aldri legges bort, folkeskikk er noe vi må ha for å vise respekt ovenfor andre kulturer. Sosial inteligens kommer som regel godt med på kjøpet. Men vær varsom.

Hvis du mener det å kjøpe store driker er et godt poeng, fordi du er i syden så stryker du ganske fort. Slike drinker, smaker nok ganske greit hos deg. Men det lyser idiot av deg.
Ingen andre ville ha drukket en sammensurium av estoffer, dårlig sprit og en forferdelig dårlig dag derpå. Selvfølgelig har dette sin sjarm også under de rette omstendighetene, men sjansen for at dette er de rette omstendighetene er minimale.

Er det dårlig service, legg igjen en bitte liten slant, er det god service vær gavmild.
Det er verre å få bitte litt, enn ingenting. Det er også bedre å tipse når servicen er god, er servicen dårlig så tåler de å høre det. Men vær vennlig uansett. Vennlige mennesker får mere goder, hvorfor får du spørre deg selv om.

Med disse rådene tror jeg du skal havne greit i det. Andre tips mottas med takk:-)

No comments:

Post a Comment