Friday, March 27, 2009

Norge I Dag


Arbeiderklassen har fått mere å rutte med siden 1945. I tradisjonelt dominerte kvinneyrker er det stillstand. De får lønnsøkning i samsvar med bunnlønn i kommunene og er "den nye arbeiderklassen".
Hvem er høyrepolitisk & hvem er venstrepolitisk i dag? Les Mere





Det er morsomt å se alle blåsnippenene hvor de gnir seg i hendene når den "tradisjonelle arbeiderklassen" stemmer på FRP og høyre. Hvorfor mennesker stemmer dette vet jeg ikke, men jeg tror sanktens ikke Norge blir et bedre land med å stemme hverken blått eller rødt.

Men arbeidere stod på torg, gater og samlingspunkt landet over for noen tiår siden for å markere sine verdier. Satt godeste sjefene og vannet hageplantene.
En rimelig overfladisk og ignorant holdning.
FRP heiser opp flaggene mot en ny valgkamp, høyresiden trenger arbeiderenes støtte.

Hva Stoltenberg sin regjering og den rød grønne regjering er en fiasko. Vi har fått et dårligere system, en uryddig velferd og det blir bevilget penger til å redde andre i stedet for oss selv.

AP og den rød grønne regjering har drevet en høyrepolitisk spill som ikke er i samstemt med den røde siden. Men hvem bryr seg egentlig?
De som tjener penger og driver med politikk àla Skipsreder Fredriksen er jo selvsagt glade for dette. Det å kunne utnytte systemet og lure seg unna skatt er selvsagt en ide mange kunne tenkt seg. Men tross alt så handler det om å delta i et samfunn. Jeg er også uenig i ulike poster som skatten blir brukt til, men jeg betaler skatt og er villig til å skatte likevell.

I disse tider tror jag mange av blåsnippene glemmer det at dette er en valgkamp. En valgkamp er ikke en ærlig kamp. Det er en jakt på stemmene, hvor psykjologiske og politiske teknikker går om hverandre.

Dette er et spill som den Norske befolkning som hevder å ikke bry seg om politikk kan stå for selv.
Hvor forferdelig har vi det egentlig?

Jeg ser mange vil ha bedre veier og billigere bensin. Men ikke mange mennesker som demonstrerte mot dette. Jeg ser høyresiden vil ha mindre skatt og bedre valuta for sine penger, men hvor er dere i demonstrasjonene for bedre sykehus?
Hjelper det egentlig hvis vi skal betale flere 100 000 kr for å få operasjoner?
Ja tenker sikkert mange, for det kan vi trekke av på skatten?
Men høyresiden vil ikke ha så mye skatter og avgifter, så hvem er det som gir deg pengene tilbake i retur? Ingen. Hvem skal betale veiene som finansieres av bompenger?
Skal vi betale enda mere penger til veiene?

Skal vi få enda flere studiebøker som vi må betale for, private studielån og skoler som krever penger for at vi skal komme inn. Javell, hvor godt fungerer egentlig disse skolene?
Privat næringen har begynnt å bruke folks ressurser mere, det kreves mere av mennesker når de er på jobb, effektivitet og kontinutet. Hvor godt fungerer egentlig dette?
Tenk på sykemeldingene, ufornøyde ansatte, utbrenthet og erstatnings saker.

Det finnes vel knapt et blåere parti enn arbeiderpartiet. Hver gang de kommer til makta så sliter velferd, sosiale godene og trygdesystemet brister. Folk som er syke eller uføre får mindre å rutte med og man blir straffet for å være syk.

Det er vi, folket som utgjør forandringen. Ikke pengene eller partiene. Norge er et demokrati og er forpliktet til dette demokratiet. Liker du ikke dette, så finnes det mange andre land som sikkert vil ha deg som statsborger. Men for all del, ikke klag på språket og juleribba.

No comments:

Post a Comment