Wednesday, April 15, 2009

Norge I Forandring?

Verden har sannelig forandret seg, Steinar Lem er skeptisk til verden og den utvikling via har pr. i dag. Hans spådommer er at hvis vi ikke har restriktiv innvandringspolitikk nå, da vil Norge få flertall muslimer. (Les mere)

Selvsagt er Norge for liberale i dag. Norge innebærer terror mistenkte som ikke blir kastet ut, ekstrem muslimer og en to delt nasjonalisme om er både inkluderende og ekskluderende.
Hva skal vi gjøre fremover?
Selvsagt burde Norge få en mere restriktiv innvandringspolitikk.

Men vi glemmer ofte problemstillingene i ordets enkleste form. Innvandrere har ofte ikke statsdokumenter med seg til sitt nye land, noen utnytter dette andre ikke. Men statlige dokumenter er kun noe vi ofte forventer i vesten. Dette er en vanskelig problemstilling og vi trenger ikke gå langt tilbake i tid før vi hadde det samme problemet selv. Klart verden har forandret seg, men størsteparten har ikke forandret seg så radikalt som vi har har gjort.

Dette er kun en forklaring på hvorfor vi har problemer med å kontrollere hvem som kommer inn. Vi ser en tyngre verden, en mere opplyst verden.
Det er ikke selve religionen som er problemet men det er praksisen.
Vi har selv dette problemet, selvsagt i små skala men i tyngre kristelige grupper. Så hvor skal grensene gå, hvor er landegrensene, hvor tydelige skal de være og hvor restriktive skal vi være?

OSLO ER EN BY I NORGE OG IKKE EN FELLES BETEGNELSE FOR NORGE.
Oslo er en by akkurat i samme skala som Bergen, Trondheim og Stavanger internasjonalt. Problemet er ikke nasjonalt med kommunalt, Oslo har et problem fordi politikken er feilslått. Hva man skal skylde på er ikke godt å vite, men det fungerer jo godt i andre storbyer, så hva er galt med Oslo. Kanskje fordi det er hovedstaden, kanskje fordi vi ikke tok tak i problemstillingen før det var for sent. Hvem vet?

Polakkene er lettere å like enn muslimer. De jobber for vann og brød og er stort sett takknemmeligjelpe, muslimer krever rettigheter. Da fjerner vi heller problemet enn å stille spørsmål om hva vi kan gjøre. Det morsomme med høyresiden er at de ikke vil ha muslimene, men de vil ha polakkene. Hvor er den felles problemstillingen?

Sant skal sies. Verden er lei av å se andre land gå til helvete gang på gang.
Vi krever forandringer. Kansje t.o.m hjelp til selvhjelp. Men i vårt eget land er vi rådløse.
Jeg er helt enig med problemstillingen. Hvordan skal vi få dette til å fungere?

Er vi litt for snille i forhold til å slippe inn nye landsmenn. Det finns veldig lite rasistisk bak restriktiv innvandringspolitikk. Det finnes goder som at de som kommer skal få den hjelpen de trenger. Men kanskje feilen ligger hos oss, i helt enkle ting.
HVOR MANGE GANGER HAR DU SPURT EN INNVANDRER HVA KLOKKA ER?
Mange vil nok svare blankt her. Vi trenger en bevissthet bak vår egen handling, kun en forandring i oss selv vil påvirke andre. Troverdighet bak frykt er forferdelig avslørende.

Nok en gang vil jeg se på vårt land i helhet. Norge fungerer godt med innvandrere, i Norge er det gode holdninger til fremmede kulturer i helhet. Men vi frykter å miste kontrollen.
Noe jeg er helt enig med Steinar Lem om så er det restrikriv innvandringspolitikk.
Vi kan ikke hjelpe alle, vi kan hjelpe noen. Lover må følges uansett og gjøres ikke dette så er det rett ut. Ikke noe spørsmål der. Men jeg krever forandring hos oss etnisk Norske før alle andre skal forandre seg, det norske bondevettet er litt slitt ned, hvorfor ikke bruke det igjen.

Jeg vil rose Steinar Lem for hans åpenhet.
Selv om jeg er litt uenig så er jeg positiv til hans problemstilling.

ET MENNESKE ER ET MENNESKE.
Det gjelder oss alle, uansett nasjonalitet.

No comments:

Post a Comment