Sunday, March 29, 2009

Psykisk Syke Blir Ofte For Tidlig Utskrevet.

Jeg tror ikke det er uvanlig at politiet blir utsatt for at de må plukke opp pasienter som de nettopp har overlatt til psykiatrien (Les Mere).
Akutt psykiatrien er veldig flink til å skrive ut folk tidligere enn planlagt, jeg har selv hørt om tilfeller hvor manisk depressive har fått et anfall som er rimelig tungt, men skrives ut neste dag fordi de er for friske.

Kanskje er problemet at de blir frivillig innlagt og at det er fylkeslegen som må bedømme om personen er syk nok for å bli lagt inn under tvunget behandling. Selvsagt er det bedre når mennesket som er psykisk syk får behandling fordi personen er motivert for det.
Men denne motivasjonen bør man kanskje lete etter, ofte stenger deprimerte mennesker verden ute.

Det er tryggere å være syk enn å bli frisk? Dette tror jeg faktisk er problemet hos mange deprimerte personer. Hvorfor skulle de bli frisk? Tenk på alt ansvaret, tenk hvis det ikke går, tenk hvis jeg ikke klarer å slappe av, osv. Ballen ruller men de deprimerte ser ofte ikke speilbildet av seg selv, de ser skyggen av sine psykiske lidelser.

Vell, nok om det. Poenget er at det burde være et sikrere og bedre opplegg for de som er psykisk syke. En tur er nok, det burde være enklere å holde mennesker som er psykisk syke tilbake.
Det må bli lettere.

Biltrafikken har vi som mål å holde nede på et 100% nivå. Ingen ulykker, ingen liv tapt.
Hvorfor ser ingen politikere dette i psykiatrien? Tross alt du har bedre odds og dette kan vi klarer bedre enn å tukle med livene til folk. Det som er synd med dette er at mens stortinget kranger om hvem som skal ha på seg hijab og hvem som skal erobre "bensinsstasjons politikerene" så sitter det faktisk noen på hver sin krok av landet og sliter med sitt.

Handling snakker høyere enn ord!

No comments:

Post a Comment